Flash News

E-TJERA

Nënshkruhet memorandumi për ndërtimin e Portit Turistik të Durrësit, investim 2 milardë $

Nënshkruhet memorandumi për ndërtimin e Portit Turistik të

Është nënshkruar Memorandumi i Bashkëpunimit për ndërtimin e portit turistik të Durrësit.

Do të jetë një investim prej 2 miliardë dollarësh midis “Eagle Hills Real Estate Development” shpk, përfaqësuar nga investitori e zhvilluesi me famë botërore Muhammed El Alabbar dhe “Albanian Seaports Development Company”.

Kryeministri Edi Rama tha gjatë fjalës së tij se porti turistik i Durrësit do të jetë port binjak me marinën në Dubai. Rama theksoi se investimi i ri do ta kthejë Portin e Durrësit në më të madhin e Mesdheut.

"Ky është një projekt që do të ndryshojë përgjithmonë jo vetëm Durrësin, por gjithë Shqipërinë. Me ndërtimin e këtij porti të rritet eksponencialisht vlera e pasurisë së të gjithë qytetarëve të Durrësit, do të rritet vlera e të gjitha hoteleve në vijën bregdetare. Këtu është fjala për imazhin komplet tjetër që do të ketë Shqipëria në botë. Nëse sot pagat në Malin e Zi janë më të larta në rajon kjo nisi me “Porto Monte Negro”. Durrësi do të jetë porti më i madh i Mesdheut, do të jetë port binjak i marinës së Dubait", deklaroi Rama. 

Të fundit