Flash News

E-TJERA

“Nëntoka ka nevojë për status”, minatorët në protestë: Qeveria të reagojë ose nuk do ndalemi

“Nëntoka ka nevojë për status”, minatorët

Minatorët kanë dalë në protestë para Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë duke kërkuar dhënien e statusit të minatorit. Minatorët mbanin pankarta në duar ku shkruhej “nëntoka ka nevojë për status”, “kujdes shëndetësor i veçantë për punëtorët e nëntokës”.

Minatorët u shprehën se marrja e statusit të minatorit është një e drejtë e tyre.

Duke shtuar se ky premtim i pambajtur i qeverisë, ka lënë të zhgënjyer një komunitet të madh individësh që vijojnë ende këtë punë apo kanë qenë të punësuar në këtë sektor.

Të fundit