Flash News

E-TJERA

Nesër ndryshon ora, akrepat shkojnë 60 minuta përpara

Nesër ndryshon ora, akrepat shkojnë 60 minuta përpara

Akrepat e orës do të lëvizin 60 minuta përpara, në datën 26 mars. Nesër do të flemë një orë më pak, pasi në orën 02:00 të mëngjesit të së dielës, akrepat e orës do të shtyhen 1 orë përpara, duke shënuar orën 03:00.

Kjo do të thotë se do të flemë një orë më pak, por do të kemi një orë më shumë me dritë. Ky ndryshim ndodh në javën e fundit të marsit dhe zgjat deri në javën e fundit të tetorit.

Ndryshimi i akrepave është një proçes i unifikuar në gjithë Evropën.

Ndryshimet bëhen të dielën e fundit të marsit dhe të dielën e fundit të muajit tetor. Ndërrimi i orës ka si qëllim kursimin e energjisë elektrike dhe shfrytëzimin e dritës se diellit. Pas ekuinoksit pranveror dita fillon të zgjatet dhe kulmin e saj e arrin në 22 qershor, me 15 orë ditë dhe vetëm 9 orë natë.

 

 

Të fundit