Flash News

E-TJERA

Nga 1 dhjetori mësim i kombinuar me online, Fico tregon arsyen pse u mor ky vendim nga Komiteti i Ekspertëve  

Nga 1 dhjetori mësim i kombinuar me online, Fico tregon arsyen pse u mor ky

Albana Fico, drejtoreshë në Institutin e Shëndetit Publik (ISHP), njëherësh anëtare e Komitetit Teknik të Ekspertëve ka treguar arsyen pse u mor vendimi që nga 1 dhjetori në shkolla të realizohet mësim i alternuar me prezencë fizike dhe online.

Duke folur në ‘open’, Fico thotë se kjo masë u mor për shkak të rritjes së infeksioneve me virozat respiratore të stinës te fëmijët në këtë periudhë.

 “Me uljen e  temperaturave ka shtim infeksioneve respiratore te fëmijët. Jemi në grupin e atyre njerëzve që jemi të ndjeshëm të gjithë.

Ministria e Arsimit i ka të parashikuara sic ka qenë praktika e mësimit online se si do bëhet ky kombinim. Nga numri i incidencës kanë qenë të qëndrueshme te fëmijët e sistemit parashkollor, kemi rekomanduar që Arsimit ta vendosë këtë gjë. Rekomandimi ynë vjen nga ballafaqimi me virozat respiratore.

Ka në këtë periudhë një shtim të numrit të fëmijëve me virozat respiratorë, pra masa është është përkujdesje e shtuar. Udhëzimi ishte i qartë, sugjerojmë të alternohet mësimi, Arsimi ka ekspertizën për ta kryer këtë gjë”, tha Fico.

 

 

Ditari politik

Të fundit