Flash News

E-TJERA

Nisin sot provimet e Maturës Shtetërore, rreth 30 mijë nxënës do të testohen për gjuhën e huaj

Nisin sot provimet e Maturës Shtetërore, rreth 30 mijë

Sot nisin provimet e Maturës Shtetërore, për ata nxënës të cilën mbyllin ciklin e mesëm të studimeve.

Rreth 30 mijë nxënës do të testohen për gjuhën e huaj, ndërsa provimet e tjera zhvillohen më 7 qershor Gjuha Shqipe, 13 qershor Matematika dhe 19 qershor lënda me zgjedhje.

Për herë të parë këtë vit do të ketë një test të veçantë për nxënësit e aftësisë ndryshe. Për të gjithë maturantët testi do të jetë i shkallëzuar, në tri nivele vështirësie.

Mbi 7800 mësues janë angazhuar për të monitoruar provimet e Maturës Shtetërore. Këtë vit do të zhvillohen kryesisht në palestra dhe në  korridoret e shkollave.

Të fundit