Flash News

E-TJERA

Nuk e lejojnë të kandidojë si i pavarur, Merkuri kallëzon penalisht kreun e degës së PS në Sarandë

Nuk e lejojnë të kandidojë si i pavarur, Merkuri kallëzon

Kandidati i pavarur në Sarandë, Gjergj Merkuri, ka kallëzuar penalisht kreun e degës së Partisë Socialiste në këtë zonë, Eleron Gjoni, për pengimin e tij të garojë në zgjedhje.

Në kallëzim përmendet dhe pengimi me anë të dhunës e kanosjes. Ish-kryetari i PS Sarandë, Gjergj Merkuri  po tenton të kandidojë i pavarur për këtë Bashki në zgjedhjet lokale të 14 majit.

OBJEKTI I KALLËZIMIT

Pengimi i subjekteve zgjedhore, pengimi me anë të kanosjes, dhunës, apo me çdo mënyrë tjetër i subjekteve zgjedhore apo i kandidatëve për të zhvilluar veprimtarinë e tyre në përputhje me ligjin gjatë fushatës zgjedhore

Përdorimi i funksionit publik për veprimtari politike ose zgjedhore – Detyrimi ose kërkesa drejtuar shtetasve, nga një punonjës që kryen një detyrë shtetërore, që kundër vullnetit të tyre ose nën kërcënimin e përdorimit të masave administrative ose disiplinore. për të marrë pjesë në veprimtari zgjedhore të një subjekti zgjedhor, për të marrë ose jo pjesë në zgjedhje, për të mbështetur ose jo një parti politike ose një kandidat në zgjedhje, ose për të votuar në një mënyrë caktuar.

Shpërdorimi i detyrës dhe kërcenimi, ushtrimi i dhunës psikologjike dhe shantazhit të kryer nga funkionarë publikë.

Nuk e lejojnë të kandidojë si i pavarur, Merkuri kallëzon

Të fundit