Flash News

E-TJERA

“Nuk është në gjendje të realizojë idetë që ka patur”, Paskal Milo: Si e njoha Albin Kurtin kur ishte sekretar i Adem Demaçit

“Nuk është në gjendje të realizojë idetë

Ish ministri i Jashtëm, Paskal Milo ka përshkruar se si e ka njohur kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti.

I ftuar në emisionin ‘Politiko’ në Top News, Milo thotë se Kurtin e ka njohur që kur ishte sekretar i Adem Demaçit, përfaqësuesit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK).

Po ashtu, Milo thotë se nisur nga përvoja e tij e gjatë politike, Kurti nuk është në gjendje të realizojë idetë që ka patur kur ishte në opozitë.

Milo: Albin Kurti për mua është një udhëheqës me përvojë të gjatë sepse që kur e njoha si sekretar i Adem Demaçit e deri tani, ka 25 vjet politikë aktive. Ka përvojë politike konkrete dhe nga ai profil rebeles nacionalist që shfaqej në parlamentin e Kosovës, tani është veshur me kostumin e kryeministrit që ka tjetër përgjegjësi mbi supe dhe që shpesh udhëheqësit kur janë në opozitë kanë sjellje tjetër, janë më të lirë për të qëndrime të forta, por kur vijnë në pushtet janë të detyruar të rishikojën qëndrime të tyre sepse përballë kanë popullin dhe me botën, fqinjët, ndërkombëtarët e nuk mund të sillesh kaq lirshëm në raport me ta. Ke përgjegjësi.

Besoj se Kurti e ka ndjerë këtë kohë se nuk është në gjendje të realizojë ato mendime e ide që ka patur kur ishte në opozitë, nuk i bën dot.

Kur e njoha më shumë e kam parë duke lexuar deklaratat e tij, ka qenë për mua figurë shumë simpatike. Ka kulturë politike dhe të përgjithshme shumë të mirë. Ai qëndron disa shkallë më lart nga niveli i kulturës politike në raport me shumicën e udhëheqsve aktual në Kosovë. Është nga më të dalluarit. Por kërkon të zbatojë disa parime të dobishme nacionaliste në një jetë politike qeverisëse shumë të vështirë, ka një konflikt mes idealizmit si politikan dhe pragmatizmit si qeveritar.

Të fundit