Flash News

E-TJERA

Nuk punon sistemi, fermerët e Korçës në radhë të gjatë për subvencionin e naftës

Nuk punon sistemi, fermerët e Korçës në radhë të

Dita e parë e aplikimeve për subvencionin e naftës ka sjellë radhë të gjatë në drejtorinë e Bulqizës në Korçë. Fermerët u shprehën se janë paraqitur në ambientet e drejtorisë sepse vitin e kaluar nuk kanë mundur të përfitojnë sepse u kishte kaluar afati.

“Kam që në 7 të mëngjesit që rri në këmbë këtu. Çfarë t’u them unë. “Vjet nuk morëm, erdhëm këtu dhe asgjë. Edhe këtë vit doli prapë, por po bëjmë shumë orë këtu dhe asgjë nuk kemi marrë. Në këtë moshë që jemi ne, nuk marrim vesh nga ato që kanë thënë apo aplikime me telefona”, ishin disa nga ankesat e fermerëve.

“Aplikuam vjen dhe nuk morëm dot se kaloi afati. Tani kemi ardhur që në pesë të mëngjesit. 70-80 vjeç burri këtu rri e pret. Tani të shohim çdo të bëhet, po nuk na gënjyem do të marrim, nëse na gënjejmë nuk marrim gjë. U futëm njëherë atje, por dolëm jashtë sepse nuk rrimë dot në këmbë”, tha një tjetër prej tyre.

Mësohet se shkak i radhëve të gjata është sepse sistemi ka pasurdisa probleme. Në lidhje me këtë gjë ka reaguar dhe drejtori i Bujqësisë, Vullnet Gjolla, i cili tha se shkak i radhëve ka qenë një problem në sistem mëngjesin e sotëm por që tashmë ka marrë zgjidhje dhe zyra e tyre vijon të presë fermerët.

Sipas tij në ditën e parë të aplikimeve gjithmonë ka radhë duke ju bërë thirrje fermerëve për të aplikuar edhe online.

Ndonëse aplikimi bëhet dhe në e-Albania, shumë fermerë sidomos moshat e treta thonë se nuk mund ta kryejnë këtë proces online ndaj paraqiten fizikisht pranë kësaj drejtorie.

Të fundit