Flash News

E-TJERA

KQZ ‘eliminon’ PDIU-në, katër partitë që do numërojnë fletët e votimit

KQZ ‘eliminon’ PDIU-në, katër partitë që do

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka miratuar grupet e numërimit të fletëve të votimit për zgjedhjet e 25 prillit.

KQZ vendosi që anëtari i katërt i grupit të numërimit të jetë përfaqësues nga Lëvizja Socialiste për Integrim, duke i hequr mundësinë PDIU të kishte anëtarin e saj, ndonëse kjo forcë politike kishte më shumë se 2 mandate në zgjedhjet e kaluara.

KQZ vendosi që në grupet e numërimit të jetë katër anëtarë,dy nga PS, një nga PD dhe një nga LSI.

"PDIU nuk është subjekt zgjedhor, pasi nuk garon me listën e vet, por me kandidatë në koalicionin e partisë Demokratike dhe Aleanca për Ndryshim, i cili është subjekti zgjedhor që merr pjesë në zgjedhje, e për këtë arsye nuk mund të ketë numërues veçantë koalicionit” tha kreu i KQZ, Ilirjan Celibashi.


 

Të fundit