Flash News

E-TJERA

“Pagat 900 euro”, ish-ministri socialist: Burimi i fondit i paqartë, mund ta pësojmë si Greqia gjatë krizës

“Pagat 900 euro”, ish-ministri socialist: Burimi i fondit i

Ish-ministri shqiptar i Financave, Arben Malaj ka komentuar propozimin e qeverisë ‘Rama’ për rritjen e pagës mesatare në 900 euro brenda dy viteve.

Në një intervistë për Euronews Albanai, Malaj tha se është e rëndësishme të sqarohet burimi i fondit që do të shkojë për rritjen e pagave ose në të kundërt diçka e tillë nuk mund të realizohet.

Sipas ish-ministrit socialist, mund të ndodhë si me qeverinë e Greqisë, që për shumë vite jepte shpërblime të majme dhe në momentin që vendi ra në krizë sepse u rrit kostoja e punës dhe nuk kishte produktivitet, atëherë kërkesa e parë që bëri FMN dhe Banka Qendrore Evropiane për të ndihmuar Greqinë të dilte nga kriza ishte kthimi pas, pra shkurtimi i këtyre shpërblimeve.

“Nëse nuk i kemi kapacitetet nuk shkojmë dot në një rritje të tillë. Duhet sqaruar burimi, për mua është i paqartë sepse është bazuar vetëm tek të ardhurat nga inflacioni, nuk është bazuar se u lirua baza e të ardhurave, nuk janë rritur të ardhurat se doli pusi që tha kryeministri. Janë të ardhura nga inflacioni, janë të ardhura varfëruese”, sqaroi Malaj

Të fundit