Flash News

E-TJERA

Panairi i Librit “Tirana 2023”/ Cilët janë titujt më të dashur për fëmijë dhe të rritur

Panairi i Librit “Tirana 2023”/ Cilët janë titujt më

Nën moton "Libri na bashkon të gjithëve",  Pallati i Kongrese  ditën e djeshme hapi dyert për panairin e 26-të të librit.

Panairi i përvitshëm i librit mbledh bashkë shtëpitë botuese nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi, shkrimtarë, poetë, përkthyes dhe lexues, ku njihen me botimet e reja, diskutojnë mbi problematikat e letërsisë bashkëkohore, përkthimit në gjuhën shqipe dhe shumë aktivitetet të tjera me të autorë dhe studiues.

Panairi i Librit “Tirana 2023”/ Cilët janë titujt më

"Politiko. al" pyeti qytetarët që gjeti nëpër stendat e shtëpive botuese mbi librat që kishin përzgjedhur, ku mes tyre ishin “Libri i zi”, “Dëborë bie në Tiranë”, “Fillon me ne” dhe  “Mbaron me ne”.

Me dashurinë për librin dhe dëshirën për të ndriçuar mendjet e fëmijëve të cilët me kureshtje shfletojnë librat shumë ngjyrësh, Vjollca Zalli, bashkëshortja e shkrimtarit dhe gazetarit të ndjerë, Shkëlzen Zalli nuk mungon kurrë në këtë event të rëndësishëm për kulturën shqiptare.

Panairi i Librit “Tirana 2023”/ Cilët janë titujt më

Duke na lexuar disa prej vargjeve të tij ajo tha me krenari për "Politiko.al", se libri më i shitur në stendën e saj është "Shkronjat në shtëpinë e fjalës", nga autori Shkëlzen Zalli.

"Është himni i abetares, nga A-Zh, fëmijët mësojnë alfabetin me anë të vjershave," tha ajo.

Panairi i Librit “Tirana 2023”/ Cilët janë titujt më

Ajo gjithashtu na tregoi edhe për librin me tregime" Kodramel" një libër për eposin e Krishnikëve, i cili u la në dorëshkrim nga autori Zalli dhe u botua pas vdekjes së tij.

Panairi i Librit “Tirana 2023”/ Cilët janë titujt më

Panairi i librit do të zgjasë deri më 19 nëntor./ Përgatiti Elva Kurti 

Të fundit