E-TJERA

Paratë dhe takimet e padeklaruara, ç’thotë qeveria për lidhjen e Ramës me ish-zyrtarin e arrestuar të FBI

Paratë dhe takimet e padeklaruara, ç’thotë qeveria

Charles McGonigal, ish-zyrtari kryesor i FBI-së në SHBA, u arretsua një ditë më parë nën akuzën e përfitimit të shumave të mëdha të parave nga një oligark rus dhe nga një shqiptar, si edhe udhëtime të mbuluara në Tiranë, Kosovë dhe Bosnjë, po nga një shtetas shqiptar.

Po ashtu, edhe takimet me kryeministrin Edi Rama, sipas BIRN, janë organizuar nga një shqiptar që njihet si ‘këshilltari joformal’ i Ramës.

I pyetur nga BIRN, zëdhënësi i kryeministrit Endri Fuga nuk iu përgjigj pyetjes se kush ka paguar për shpenzimet e udhëtimit të McGonigal në Shqipëri por deklaroi, pa dhënë shpjegime se “akuzat për Charles McGonigal nuk kanë asnjë lidhje me takimet e zyrtarit të FBI në atë kohë me Km Rama, në Shqipëri apo SHBA.”

Kështu, Fuga hodhi poshtë akuzat, pa identifikuar ‘këshilltarin joformal’ të Ramës, që ka organizuar takimet mes tij dhe ish-zyrtarit të FBI-së.

Ish-agjenti, Charles McGonigal u akuzua të hënën në gjykatën federale në Uashington, D.C., në lidhje me pranimin e 225,000 dollarëve gjatë kohës që punonte në FBI – nga një person që kishte interesa biznesi në Evropë, i cili kishte qenë një punonjës në shërbimin e inteligjencës në Shqipëri.

Një artikull i “BuisnessInsider”, shkruante se McGonigal përdori adresën e tij zyrtare të e-mailit të FBI-së për të tentuar të organizonte një takim mes kryeministrit Edi Rama dhe një firme amerikane. Kjo e fundit, ishte menduar për tu kontraktuar për një nismë kundër korrupsionit. Në fund, FBI nuk i dha miratimin McGonigal për takimin dhe ai nuk u zhvillua kurrë.

Të fundit