Flash News

E-TJERA

Pas arrestimit të Lefter Allës, këshilli bashkiak i Bulqizës zgjedh kryetarin e ri

Pas arrestimit të Lefter Allës, këshilli bashkiak i Bulqizës

Këshilli Bashkiak i Bulqizës ka zgjedhur kryetarin të ri, pas arrestimit të Lefter Allës për shkelje të barazisë në tendera dhe korrupsion.

Gëzim Xhafa është kryetari i ri i propozuar nga këshilltarët dhe i vetmi kandidat që hyri në garë, duke marrë 11 vota 16 që ishin të pranishëm.

Xhafa pritet të nisë detyën pasi të konfirmohet vendimi edhe nga Prefekti i Qarkut të Dibrës. Brenda 20 ditëve Këshilli i Bashkisë së Bulqizës duhet të zgjedhë kryetarin e këshillit deri në konstituimin e Këshillit të ri që del nga zgjedhjet e 14 majit.

Kujtojmë që sipas SPAK, Alla ka shfrytëzuar postin e tij si kryebashkiak, ka favorizuar një kompani për të fituar tenderin me vlerë 322 milionë lekë, për ndërtimin e ujësjellësit në Bulqizë.

Nga hetimet e SPAK-ut, ka dyshime se punimet për ujësjellësin janë kryer nga një kompani tjetër, që ka lidhje shoqërore me Allën.

Të fundit