Flash News

E-TJERA

Pas emigrantëve, Italia do të sjellë edhe të burgosur në Shqipëri

Pas emigrantëve, Italia do të sjellë edhe të burgosur

Në Shqipëri nuk do të vijnë vetëm emigrantët afrikanë, por edhe shqiptarët e dënuar në Itali.

Ministri italiane i Drejtësisë Carlo Nordio dhe homologu i tij Ulsi Manja u takuan në Romë dhe arritën marrëveshjen që do të lejojë transferimin e 1950 të burgosurve shqiptarë në atdhe.

 “Një marrëveshje” nënvizoi Andrea Ostellari, nënsekretar i Drejtësisë – që do të na lejojë të ulim kostot e mirëmbajtjes dhe të luftojmë mbipopullimin.

“Marrëveshja politike është aty. Tani teknikët do të duhet ta përkthejnë atë në procedurat e zbatimit”, shkruajnë mediat italiane.

Ndërkohë disa ditë më parë pavarësisht mos-dakortësisë së opozitës dhe opinionit publik qeveria miratoi, marrëveshjen për ngritjen e qendrës pritëse për azilkërkuesit nga Afrika në zonën e Gjadrit. 

Marrëveshja mes dy vendeve do të jetë në fuqi për 5 vite me të drejtë rinovimi. Ajo parashikon që gjatë kësaj periudhe emigrantët që do të transportohen nga Italia fillimisht do të regjistrohen në Portin e Shëngjinit dhe më pas do të vendosen në qendrën e pritjes në Gjadër, e cila ka një kapacitet deri në 3 mijë vende.

Të fundit