Flash News

E-TJERA

PD dorëzon në Kushtetuese ligjin për tatimin mbi profesionet e lira

PD dorëzon në Kushtetuese ligjin për tatimin mbi profesionet e

Grupi i Sali Berishës brenda PD-së do të depozitojë sot në Gjykatë Kushtetuese ligjin për tatimin e profesioneve të lira. 

Me nisjen e zbatimit nga 1 janari 2024 të ligjit “Për tatimin mbi të ardhurat” fitimet e bizneseve të profesioneve të lira do të tatohen nga 15 deri 23% pas zbritjes së shpenzimeve nga të ardhurat vjetore.

Administrata Tatimore ju ka dërguar shkresë bizneseve duke i njoftuar që janë pjesë e listës së profesioneve të lira të miratuar nga qeveria, për këtë arsye nga 1 janari 2024 do të tatohen 15%.

Në shkresën e tatimeve dërguar bizneseve të profesioneve të lira sqarohet se për llogaritjen e tatimit paraprak të vitit 2024, do të përdoren të dhënat që kjo kategori biznesesh do të deklarojnë për të ardhurat dhe shpenzimet e 2023.

 

Të fundit