Flash News

E-TJERA

Prokurori italian: Mafia shqiptare është e dhunshme, investojnë në Holandë dhe Gjermani

Prokurori italian: Mafia shqiptare është e dhunshme, investojnë

Prokurori italian, Nicola Gratteri, ka thënë se mafia shqiptare nuk ka leverdi t’i investojë paratë në Shqipëri.

Në një lidhje direkte për Euronews Albania, Gratteri u shpreh se mafia shqiptare investon në vende si Holanda dhe Gjermania ose Italia e veriut.

“Nuk mendoj se mafias shqiptare i leverdis të investojnë në Shqipëri. Mendoj se mafia përfshi atë shqiptaren ka interes të investoi në vende më të zhvilluara dhe të pasura ku kanë mundësi të fshehin paratë. Investimet e mafias italiane si hotele, restorante janë nga Roma e sipër, në veri të Italisë. Ndaj dhe mendoj se këto organizate dhe ato shqiptare investojnë për shembull në Holandë ose Gjermani në vende të pasura dhe  me shumë aktivitet”, tha Gratteri.

Prokurori italian tha se e njeh mjaft mirë mafian dhe ajo shqiptarja diferencohet sepse është shumë më efikase dhe ka një strukturë të dhunshme.

“Mafia shqiptare është një strukturë e ashpër e dhunshme dhe shumë efikase. Ashpërsia e saj e bën të frikshme në panoramën ndërkombëtare. Shqiptarët janë shumë të vendosur në planin kriminal”, tha ai.

Të fundit