Flash News

E-TJERA

Rama mburret, por numrat thonë të kundërtën. Tirana mes 11 qyteteve me kujdesin më të dobët shëndetësor

Rama mburret, por numrat thonë të kundërtën. Tirana mes 11

Sistemi shëndetësor në Shqipëri ka pësuar ndryshime vitet e fundit dhe kryeministri Edi Rama promovon çdo ditë investimet e bëra në infrastrukturë dhe pajisje mjekësore e medikamente të ndryshme.

Por në fakt po të shohim statistikat e specializuara për këtë fushë, do të shohim se sistemi shëndetësor në Shqipëri nuk është aq i mirë sa paraqitet.

Indeksi i Kujdesit Shëndetësor e ka vlerësuar Tiranën me 48 pikë për vitin 2023, duke u renditur në vendin e 255 nga 266 qytete të botës.

Këto vlerësime bëhen në bazë të kostos, të stafit ( mjekë, infermierë dhe personeli tjetër mjekësor) si dhe qasja në medikamente me cilësi të lartë.

Qytetet e rajonit renditen më mirë krahasuar me Tiranën.

Qytetet bullgare, Varna dhe Sofja të vlerësuar përkatësisht me 62.2 dhe 57.4 pikë renditen në indeks në vendin e 192 dhe 217. Kryeqyteti serb Beogradi vlerësohet me 53,5 pikë dhe zë vendin e 238.

Po ashtu një tjetër qytet i Serbisë përfshihet në renditje. Shërbimi i kujdesit shëndetësor në Novi Sad vlerësohet me 50,4 pikë dhe renditet dy vende para Tiranës, në vendin e 248-të.

Kryeqyteti i Maqedonisë së Veriut, Shkupi renditet në vendin e 234 me 54.5 pikë. Në indeks nuk përfshihet asnjë qytet i Malit të Zi dhe i Kosovës.

Rama mburret, por numrat thonë të kundërtën. Tirana mes 11

Të fundit