Flash News

E-TJERA

Rama presion për hetimin e Berishës/ Alibeaj: A ju shqetëson? Si përgjigjet shefi i SPAK-ut

Rama presion për hetimin e Berishës/ Alibeaj: A ju shqetëson? Si

Kreu i SPAK-ut është pyetur nëse shqetësohen nga deklaratat e politikanëve për hetimin e kundërshtarëve të tyre. Arben Kraja tha se nuk ndihkohen nga deklaratat publike, duke shtuar se bazohen vetëm në prova.

Lidhur me një rregullim ligjor që nuk i lejon këto deklarata, Kraja tha ka qenë dhe më pas është hequr, ndërsa nënvizoi se nuk është e nevojshme.

Kujtojmë që kryeministri Edi Rama ka shtuar së fundmi thirret kundër SPAK-ut që të hetojë ish-kryetarin e PD-së, Sali Berishën.

“Deklarimet publike nga politika unë nuk dua të komentoj se nuk më takon mua të bëj analiza të tilla mendoj. Jam zbatues i ligjit me gjithë prokurorët. Ne kemi një parim e standard që kemi vendosur të mos ndikohemi nga deklarimet publike.

Nuk ndalojmë dot deklarimet publike të askujt. Secili ka të drejtat e ti të flasë të shprehet opinionet mirë apo keq. Ne duhet të vazhdojë të shohim letrat që kemi, dosjet, provat, të jemi korrekt me ligjin.

Ky është parimi që kemi ndjekur deri tani. A duhet miratuar një nen që ta ndalojë këtë? Me sa kujtoj në draftin e reformës në drejtësi për strukturën tonë ka pasur një nen që thoshte ndalohet të …diçka e tillë ka qenë diçka e parashikuar u hoq pastaj. Është në dorën tuaj, për ne, ne ushtrojmë funksionet, kuptohet sa më komod të jesh më mirë do jetë, por nuk besoj se është diçka shqetësuese për ta bërë në një nismë ligjore e të tjera me radhë”, tha Kraja.

 

Të fundit