Flash News

E-TJERA

Raporti i Antimafias: Mafia shqiptare, ndër më të rrezikshmet. Negociojnë me kartelet e k*kainës

Raporti i Antimafias: Mafia shqiptare, ndër më të rrezikshmet.

Mafia shqiptare është konsideruar ndër më të rrezikshmet në territorin italian, sipas një raporti të antimafias. 

Në raportin e Drejtorisë Hetimore të Antimafias (DIA), thuhet se organizatat kriminale shqiptare përbëjnë një rrezikshmëri të lartë dhe një prani të theksuar në aktivitetet e paligjshme, në veçanti në trafikun e drogës. 
Ky raport ka analizuar situatën për 6-mujorin e parë të vitit 2023.

 Sipas drejtorit të DIA-s, Michele Carbone, në margjinat e prezantimit të raportit për aktivitetin e kryer në gjysmën e parë të vitit 2023, Italia është kthyer në rrezik për zyrtarët.  

Kjo është veçanërisht e vërtetë ku korrupsioni nuk ndodh. Janë episode të marrëveshjeve të fshehta në aparatin politiko-administrativ, siç dëshmohet nga seria e gjatë e këshillave bashkiake të shpërbëra për shkak të infiltrimit mafioz," tha ai.

“Trafiku i drogës përfaqëson ende biznesin kriminal më fitimprurës, ende shtyllën kurrizore të të gjitha mafieve”, saktësoi Carbone.

"Sipas të dhënave nga një raport i fundit nga Nasdaq shumëkombëshe amerikane, trafiku i drogës është deri tani krimi që kontribuon kryesisht në flukset e paligjshme financiare globale, në pastrimin e parave të pista, ne po flasim për 780 miliardë dollarë nga një globale. Vlera e biznesit kriminal prej 3 mijë miliardë e 100 miliardë dollarësh , mund ta krahasojmë këtë shifër me atë se sa do të jetë borxhi publik italian sipas një vlerësimi për vitin 2025”, shpjegoi General Carbone.

Të fundit