Flash News

E-TJERA

Raporti i Lumturisë/ Kryeson Kosova, shqiptarët dhe maqedonasit më “të palumturit” në Ballkan

Raporti i Lumturisë/ Kryeson Kosova, shqiptarët dhe maqedonasit

Shqipëria renditet në vendin e 83-ta në raportin e Lumturisë, nga 137 vende të marra në studim.

Në raport me vendet e Ballkanit Perëndimor, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut mbeten pas katër vendeve të tjera ballkanike. Mesatarja e jetës në Shqipëri vlerësohet me 5.277, ndërsa ka shënuar një rritje me 7 pozicione nga viti i kaluar.

Kosova renditet e para nga vendet e Ballkanit, e pozicionuar në vendin e 34-të. Më pas vjen Serbia e renditur në vendin e 45-të, Mali i Zi i pozicionuar në vendin e 67-të dhe Bosnje Hercegovina në vendin e 71.

Më dobët, paraqiten Shqipëria në vendin e 83-të dhe Maqedonia e Veriut e fundit në renditje, e pozicionuar në vendin e 87-të.

Finlanda mbetet në vendin e parë për të gjashtin vit radhazi. Afganistani dhe Libani i shkatërruar nga lufta mbeten dy vendet më të pakënaqura në sondazh, me vlerësimet mesatare të jetës më shumë se pesë pike më e ulët (në një shkallë që shkon nga 0 në 10) sesa në dhjetë vendet më të lumtura.

Dokumenta bashkëngjitur

Të fundit