Flash News

Bota

Raporti: Vetëm 24% e britanikëve mendojnë se duhet të jenë jashtë BE-së

Raporti: Vetëm 24% e britanikëve mendojnë se duhet të

Vetëm një e katërta e britanikëve mendojnë se vendi i tyre duhet të jetë jashtë Bashkimit Evropian, sipas një raporti përqindja më e ulët që kur britanikët votuan për t'u larguar nga blloku evropian në vitin 2016.

Britania do të mbajë zgjedhjet e përgjithshme më 4 korrik , të parat që kur vendi u largua zyrtarisht nga BE-ja në vitin 2020. Edhe pse Evropa ka qenë prej kohësh një çështje përçarëse në politikën britanike, çështja e Brexit deri më tani mezi është paraqitur në fushatën parazgjedhore.

Në sondazhin e Qëndrimeve Sociale Britanike, të kryer nga Qendra Kombëtare për Kërkime Sociale, 24% e të anketuarve thanë se Britania duhet të jetë jashtë BE-së, krahasuar me 36% në 2019 dhe 41% në 2016.


Sondazhi zbuloi gjithashtu se ndikimi i Brexit në çështje të tilla si ekonomia dhe emigracioni shihet tani më negativisht sesa në vitin 2019, kur u mbajtën zgjedhjet e mëparshme. Ndryshimi është veçanërisht i dukshëm në mesin e atyre që votuan për t'u larguar nga BE në 2016.

Rreth 40% e atyre që votuan për t'u larguar mendojnë se ekonomia po shkon më keq për shkak të Brexit, krahasuar me 18% që ndjenë të njëjtën gjë në vitin 2019. Pothuajse dy të tretat tani besojnë se emigracioni do të rritet si rezultat i largimit nga BE, krahasuar me vetëm 5% që më parë prisnin që kjo të ndodhte.

“Me pak fjalë, duket se për shumë prej atyre që votuan për t'u larguar nga BE-ja, Brexit nuk rezultoi siç prisnin”, thuhet në raport, bashkëautor nga anketuesi John Curtis.


Sondazhi me 5,578 njerëz, i cili u krye midis 12 shtatorit dhe 31 tetorit të vitit të kaluar, zbuloi gjithashtu se besimi i publikut në qeveri është ulur në një nivel rekord, me 45% që besojnë se "pothuajse kurrë nuk do të vendosë qeveria britanike". nevojat e vendit mbi interesat e partisë së tij politike.

Të fundit