Flash News

E-TJERA

Rekord viktimash më 2020/ Zaloshnja: Kemi kërcitje të kurbës, shkak pandemia

Rekord viktimash më 2020/ Zaloshnja: Kemi kërcitje të
Analisti Eduart Zaloshnja komentoi për “Real Story”, shifrat e vdekjeve në vend gjatë këtij viti, që janë shumë më të larta krahasuar me dy vitet e mëparshme.

Zaloshnja tha se kjo kërcitje e shifrave lidhet pikërisht me pandeminë dhe se shumica e vdekjeve përgjatë këtij viti janë si pasojë e virusit.

“Ecuria e vdekjeve kudo në botë ka një kurbë shumë të qëndrueshme. Vetëm kur ndodhin gjëra të jashtëzakonshme, sic është rasti i pandemisë, kemi kërcitje të kurbës së vdekjeve. Në cdo muaj, për dy vitet e mëparshme kemi pasur një kurbë normale, ndërsa mes 2020 dhe dy viteve të mëparshme kemi një rritje të menjëhershme.

Kjo ka ndodhur për cdo muaj, jo vetëm për një muaj. Kjo tregon se shkak është pandemia. Edhe pse 20-30 vitesh kur t’i studiojnë statisticienët vdekjet do të thonë që në këtë vit ka pasur pandemi.

Aksidentet unë i ndjek rregullisht dhe nuk ka pasur një shtim të numrave këtë vit. Nuk ka pasur ndonjë kërcitje të shifrës. Nuk ka asnjë shkak tjetër të jashtëzakonshëm që të ketë krijuar këtë kërcim të shifrave. E vetmja gjë e jashtëzakonshme ishte pandemia”, tha Zaloshnja.

Ditari politik

Të fundit