E-TJERA

Sa është numri i të burgosurëve të prekur nga Covid-19? Përgjigjet drejtori i burgjeve

Sa është numri i të burgosurëve të prekur nga Covid-19?
Foto ilustruese

Drejtori i Përgjithshëm i Burgjeve, Agim Ismaili ka folur për situatën me Covid-19 në burgje. Ai bëri me dije se gjatë 7 muajve të fundit janë prekur nga koronavirusi 134 të burgosur, ndërsa aktualisht janë vetëm 6.

Gjithashtu shtoi se ka patur edhe një humbje jete. Një i burgosur në moshë të thyer dhe me sëmundje bashkëshoqëruese është ndarë nga jeta si pasojë e koronavirusit në muajin gusht.

“Sistemi i Burgjeve ka një staf të zgjeruar që janë popullata e zakonshme dhe janë të ekspozuar për t’u infektuar e për pasojë transmetimi i këtij virusi është shumë i lartë, është arritur që të mbahet në gjendje stabël, kemi vetëm 6 të burgosur të prekur, ndërsa për periudhën 7 mujore të fundit janë 134 të burgosur në total, ato me sëmundje bashkëshoqëruese janë trajtuar në spitalin e Burgjeve.

Në muajin gusht ka pasur një humbje jete, një të burgosur në moshë të thyer me shumë sëmundje bashkëshoqëruese, ndërsa situata tjetër ka shkuar në normalitet. Për 5 të burgosur që është agravuar situata janë përcjellë në spitalet COVID dhe janë negativizuar dhe po kryejnë dënimin në burgun ku është dënuar”, tha Ismaili për "Report Tv".

Ditari politik

Të fundit