E-TJERA

"Shanset për azil janë zero"/ Riatdhesohen 25 shqiptarë nga Franca, Policia shton kontrollet në pikat kufitare

"Shanset për azil janë zero"/ Riatdhesohen 25 shqiptarë

 

Gjatë ditës së sotme janë riatdhesuar nga Lille, 25 shqiptarë që kishin kërkuar azil në Francë. Policia e Shtetit ka bërë me dije se do vijojnë operacionet e riatdhesimi të qytetarëve shqiptarë, që kanë kërkuar azil në zonën Schengen. Gjithashtu ka apeluar të respektohen rregullat e lëvizjes në hapësirën Schengen dhe të mos kërkojnë azil, pasi shanset për ta fituar janë zero.

Njoftimi i Policisë së Shtetit:

Vijojnë operacionet e riatdhesimit të shtetasve shqiptarë që kanë kërkuar azil në zonën Schengen.

Gjatë ditës së sotme janë riatdhesuar nga Lille, Francë, 25 shtetas shqiptarë që kishin kërkuar azil në Francë.

Ky operacion është zhvilluar në bazë të një marrëveshjeje me autoritetet përkatëse të BE-së, me të cilët janë bashkërenduar veprimet. Çdo grup të riatdhesuarish shoqërohet me një eskortë të Policisë shqiptare.

Operacione të tilla riatdhesimi do të vijojnë edhe gjatë muajve në vijim.

Policia e Shtetit apelon për të gjithë shtetasit shqiptarë që udhëtojnë për në vendet e BE-së, të respektojnë rregullat e lëvizjes në hapësirën Schengen dhe të mos kërkojnë azil, pasi shanset për ta fituar janë zero.

Policia Kufitare ka shtuar kontrollet në pikat e kalimit kufitar, për dokumentacionin dhe plotësimin e kushteve për të udhëtuar në vendet e BE-së, si dhe ka forcuar kontrollet në kufirin e gjelbër.

Ditari politik

Të fundit