Flash News

E-TJERA

Shifrat/ Vit pas viti, sa shqiptarë janë vrarë nga 1990-ta deri sot

Shifrat/ Vit pas viti, sa shqiptarë janë vrarë nga 1990-ta deri

Kriminaliteti në vend mbetet në nivele të larta dhe shqetësuese, por numri i të vrarëve në vend ka shënuar rënie krahësuar me vitet paraardhëse, edhe pse diferenca nuk është shumë e thellë.

Sipas Josif Shtëmbarit, shefi sektori në Drejtorinë e Krimeve të Rënda në Policinë e Shtetit rezulton se nga 1 janari deri sot në të gjithë vendin janë regjistruar 15 të vrarë duke shënuar shifrën më të ulët të ngjarjeve kriminale dhe viktimave për një periudhë afro 6-mujore.

Ai tha për “Dekalog” se kjo është shifra më e ulët në histori që na viti 1990. Sipas të dhënave që nga viti 1990 e deri sot në Shqipëri janë shënaur 6743 viktima në ngjarje kriminale.

Viti me më pak viktima është 2017-ta me 43 të vrarë dhe me më shumë viktima viti 1997 me 1542 të vrarë.

TË VRARËT NË SHQIPËRI 1990-2022

Viti 1990/205 të vrarë

Viti 1991/205 të vrarë

Viti 1992/251 të vrarë

Viti 1993/268 të vrarë

Viti 1994/265 të vrarë

Viti 1995/210 të vrarë

Viti 1996/248 të vrarë

Viti 1997/1542 të vrarë

Viti 1998/573 të vrarë

Viti 1999/496 të vrarë

Viti 2000/275 të vrarë

Viti 2001/208 të vrarë

Viti  2002/179 të vrarë

Viti 2003/144 të vrarë

Viti 2004/119 të vrarë

Viti 2005/131 të vrarë

Viti 2006/87 të vrarë

Viti 2007/103 të vrarë

Viti 2008/88 të vrarë

Viti 2009/82 të vrarë

Viti 2010/118 të vrarë

VITI 2011/124 të vrarë

VITI 2012/125 të vrarë

VITI 2013/107 të vrarë

VITI 2014/98 të vrarë

VITI 2015/54 të vrarë

VITI 2016/71 të vrarë

VITI 2017/43 të vrarë

VITI 2018/55 të vrarë

VITI 2019/52 të vrarë

VITI 2020/52 të vrarë

VITI 2021/61 të vrarë

VITI 2022/15 të vrarë (1 janar-21 qershor)

Gjithësej: 6743 të vrarë

 

 

 

 

 

Të fundit