Flash News

E-TJERA

‘Shkrihen’ 46 ujësjellësa, qeveria merr statusin e aksionerit kryesor, jepet me koncesion Triporti i Vlorës

‘Shkrihen’ 46 ujësjellësa, qeveria merr statusin e

Këshilli i Ministrave ka shpallur sot vendimet e miratuara.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjetikës, Belinda Balluku, njoftoi dhënien me koncesion të Triportit të Vlorës, financimi i të cilit do të paguhet nga arka e shtetit shqiptar kur projekti të ketë përfunduar.

“Miratimi i kontratës së koncesionit me partneritetin publik privat për Triportin e Vlorës. Do të jetë porti më i ri modern, i cili do jetë një port i integruar, pasi sot ka vetëm shërbimet e peshkimit. Është një nga kontratat më të mira që ne kemi nënshkruar. Parashikohet që ky financim të paguhet nga shteti shqiptar vetëm në momentin kur projekti do të ketë përfunduar së ndërtuari dhe në nisjen e parë të operimeve. Nga të ardhurat që vetë porti do të krijojë do të jetë momenti që do të fillojë që të paguhet e  gjithë shuma e këtij projekti. Deri atëherë qeveria shqiptare nuk do të ketë asnjë detyrim financiar”, tha Balluku.

Njëherazi, qeveria ka vendosur të shkrijë 46 ujësjellësa, ku nga 61 do të mbeten vetëm 15 ujësjellësa. Balluku njoftoi se qeveria do të jetë aksionari kryesor i 15 ndërmarrjeve.

“Projektvendimi më i rëndësishëm që kemi pasur sot, është trajtimi i ujërave, kërkojmë një reformë të re në Ujësjellësat, ku vetëm një pjesë e tyre kanë performuar në parametrat që ne duam. AKUM ka bërë një propozim për Ujësjellësat, nga 61 ujësjellës do të kalojmë 15 ujësjellës qendror, mirëmenaxhim i financave, menaxhim i burimeve ujore. Ministria do të jetë aksionieri kryesor i secilës prej 15 ndërmarrjeve, për një menaxhim më të mirë. Mbi të gjithë për të vënë në jetë të gjitha politikat, është një hap i ri, do të nisë reforma menjëherë pas botimit në fletoren zyrtare”, shtoi Balluku.

Të fundit