E-TJERA

Shpallen fituesit e edicionit të 5-të të Maratonës së Tiranës

Shpallen fituesit e edicionit të 5-të të Maratonës së

Janë shpallur fituesit e edicionit të 5-të të Maratonës së Tiranës. Në kategorinë 42 km, fitues ka dalë Ilir Këllezi, i cili është pjesë e Forcave të Armatosura.

Në këtë kategori nga femrat, Luiza Gega ka dalë e dyta. Kujtojmë që në këtë Maratonë morën pjesë 2500 vrapues nga vende të ndryshme.

Maratona ishte e ndarë në disa kategori. Fituesit kanë marrë dhe çmimet përkatëse në bazë të renditjes. Më poshtë është lista e fituesëve të tre vendeve të para të çdo kategorie, sipas gjinisë.

Në kategorinë Marathon 42 K:

Fituesit - Meshkuj

Vendi i parë: Ilir Kellezi – Shqipëri - Fiton 5000 Euro

Vendi i dytë: Igor Jakinovski – NMKD - Fiton 3000 Euro

Vendi i tretë: Stefan Trost – Austria - Fiton 2000 Euro

Fituesit - Femra

Vendi i parë: Veretska Valentyna – Ukraina - Fiton 5000 Euro

Vendi i dytë: Luiza Gega – Shqipëri - Fiton 3000 Euro

Vendi i tretë: Kateryna Basilade – Ukraina - Fiton 2000 Euro

Në kategorinë Half Marathon 21 K:

Fituesit - Meshkuj

Vendi i parë: Bogdan Semenovych - Ukraina - Fiton 2000 Euro

Vendi i dytë: Ivan Bubnov – Rusia - Fiton 1500 Euro

Vendi i tretë: Albion Ymeri - Kosova - Fiton 1000 Euro

Fituesit - Femra

Vendi i parë: Nataliia Semenoyych – Ukraina - Fiton 2000 Euro

Vendi i dytë: Adrijana Poparsova  - NMKD - Fiton 1500 Euro

Vendi i tretë: Gresa Bakraci – Kosova - Fiton 1000 Euro

Në kategorinë Tirana 10 K:

Fituesit - Meshkuj

Vendi i parë: Atanas Anchevski – NMKD - Fiton 800 Euro

Vendi i dytë: Bledar Mesi – Shqipëri - Fiton 600 Euro

Vendi i tretë: Malvin Nikolla – Shqipëri - Fiton 500 Euro

Fituesit - Femra

Vendi i parë: Redia Dauti – Shqipëria - Fiton 800 Euro

Vendi i dytë: Relaksa Dauti – Shqipëri - Fiton 600 Euro

Vendi i tretë: Lorina Metaj – Shqipëri  - Fiton 500 Euro

 

Të fundit