Flash News

E-TJERA

Shpërndanin kok*inë, kush janë shqiptarët që u dënuan me burg në Britani

Shpërndanin kok*inë, kush janë shqiptarët që u

Një grup prej njëmbëdhjetë burrash, të përfshirë në organizatat e krimit të organizuar Mazirel dhe Richardson, janë dënuar me burg për një periudhë prej mbi 65 vjetësh, pas gjetjes së tyre të përfshirë në shpërndarjen e substancave narkotike në vlerë të përafërt 200,000 £.

Grupi ka operuar në shkallë të gjerë, duke transportuar dhe shitur mbi 40 kg kanabis dhe 6 kg kokainë me pastërti të lartë në periudhën nga marsi 2020 deri në qershorin 2021. Gjykatësi Stephen Mooney, duke folur në gjykim, shprehu shqetësimin e tij për impaktin e dëmshëm të shpërndarjes së kokainës në shoqëri, duke theksuar se ky lloj krimi shkatërron jetë dhe familje.

Ndër individët që janë dënuar përmendim Oliver Mazirel, 35 vjeç, si kreu i grupit. Ai u dënua me 14 vjet burg. Gjithashtu, Ergest Tarja, një shtetas shqiptar i akuzuar për rolin drejtues në operacion, përdorim të dokumentave false dhe ndihmën në shitjen e kokainës, është dënuar me gjashtë vjet e gjashtë muaj burg. Daniel Bashvogli, i përfshirë në furnizimin me substancat narkotike, u dënua me gjashtë vjet e tre muaj burg.

Ky vendim i gjykatës pasqyron vendosmërinë për ndëshkimin e përfshirëve në këtë operacion të krimit të organizuar dhe dënimin e tyre për shpërndarjen e substancave narkotike në vend.

Të fundit