Flash News

E-TJERA

Shqiptarët sërish ‘në shënjeshtër’, autoritetet në Belgjikë: Mafia shqiptare në top 3 sëbashku me marokenët

Shqiptarët sërish ‘në shënjeshtër’,

Shqiptarët janë vënë sërish në shënjeshtër të mediave të huaja. Drejtori i Policisë Gjyqësore Federale të Liezhit, François Farcy pohon se mafia shqiptare “është në pozitë të barabartë në Belgjikë” me mafian marokene.

“Sot ajo (mafia shqiptare) është në top 3, me organizatat Belgo-Holandeze dhe Marokene”, pohon komisari i divizionit François Farcy, duke shtuar se; “Klanet kriminale janë në një fushë loje të barabartë. Ata janë kudo në Belgjikë dhe në botë, dhe në veçanti në Bruksel dhe Ëallonia, shumë në Liège. Ka baronë të strehuar në Dubai ku ata tërheqin fijet”.

Deklaratat pasojnë pas çmontimit nga policia e Liezhit të një rrjeti të gjerë trafiku kokaine dhe kanabisi, të organizuar në një periudhë të paktën 4-vjeçare dhe ku përfshiheshin klane të mafias shqiptare.

Në total u arrestuan 18 persona, 11 prej të cilëve u vunë në urdhër arresti për trafik droge dhe pjesëmarrje në organizatë kriminale.

Të fundit