Flash News

E-TJERA

“Shtiren si sipërmarrës", zbulohet struktura që lëshonte viza të parregullta për shqiptarët në Ekuador

“Shtiren si sipërmarrës", zbulohet struktura që

Autoritetet në Ekuador kanë zbuluar një strukturë që dyshohet se lëshonte viza të parregullta për shtetasit e huaj, përshirë edhe shqiptarë. Sipas mediave vendase, Prokuroria e Përgjithshme ekuadoriane ka kryer kontrolle në dy provinca të vendit, me 5 bastisje që u bënë në zonat e El Oro dhe Guayas.

Nga kontrollet e bëra u zbulua se sktuktura e supozuar u jepve viza të parregullta shtetasve të huaj, përfshirë edhe shqiptarë.

Mediat shkruajnë se shqiptarët kanë pasur një strategji të përbashkët në vendet që shkojnë, ku shfaqen si investitorë dhe sipërmarrës së suksesshëm.

“Ata janë të lidhur me kujdes me kompani, kryesisht bujqësore, për të kamufluar dërgesat në Shqipëri, vend nga i cili droga shpërndahet në vendet e tjera evropiane”, raportojnë mediat.

Ata janë të lidhur me kompani, kryesisht bujqësore, për të kamufluar ilaçet që dërgojnë në Shqipëri, vend nga i cili droga shpërndahet në vendet e tjera evropiane.

 Prokuroria Publike nuk ka dhënë detaje nëse ka arrestuar të dyshuar në kuadër të hetimeve.

Të fundit