Flash News

E-TJERA

Sot provimi i Gjuhës Shqipe për 29 mijë nxënës të klasave të 9-ta

Sot provimi i Gjuhës Shqipe për 29 mijë nxënës të

Rreth 29 mijë nxënës të klasave të 9-ta në të gjithë vendin do t’i nënshtrohen sot provimit të parë, atij të gjuhës shqipe.

Provimi nis në orën 10:00, ndërkohë që nxënësit do të kenë në dispozicion 2 orë e 30 minuta për të plotësuar të gjitha pyetjet e testit.

Nxënësit duhet të paraqiten në shkollë 1 orë para se të fillojë provimi.

Në datën 25 qershor do të zhvillohet provimi i matematikës dhe 28 qershor gjuha e huaj.

Provimi i gjuhës së huaj mund të jetë në anglisht, frëngjisht, italisht apo gjermanisht, në përputhje me gjuhën, e cila në planin mësimor të arsimit të mesëm të ulët, trajtohet si gjuhë e huaj e detyruar në nivelin gjuhësor.

Të fundit