E-TJERA

“Të takoj me presidentin”, Meta reagon pas përgjimeve të ‘Ndragheta-s': SPAK të nisë menjëherë hetimet

“Të takoj me presidentin”, Meta reagon pas përgjimeve

Presidenti Ilir Meta ka reaguar pas publikimit të përgjimeve të antimafias italiane, ku ka rezultuar se në bisedat e personave në hetim hidhen dyshime mbi mënyrat se si mafia italiane (Ndrangheta) arrin të depërtojë në procesin e lejeve të ndërtimin në Bashkinë Tiranë, duke përfituar tendera.

Nga Durrësi, ku ishte prezent në kuadër të Aleancës për Dhurimin e Gjakut, Meta tha se SPAK duhet të nisë menjëherë hetimet, mbi gjithçka e dyshimte që  lidhte me Shqipërinë.

Pa diskutim, që problemi i pastrimit të parave është tashmë i njohur nga të gjithë dhe i konfirmuar nga shumë institucione ndërkombëtare të cilat bëjnë vlerësimin apo kategorizimin e vendeve të caktuara në këtë drejtim dhe të gjitha çështjet që i referohen zhvillimit më të fundit në Itali dhe drejtësisë italiane për gjithçka që ka të bëjë me Shqipërinë pa dyshime duhet të ndiqet menjëherë edhe nga institucionet tona”, tha Meta.

Ditari politik

Të fundit