Flash News

E-TJERA

"The Independent": Britania do të japë 1.5 mln paund për minibusë dhe automjete elektrike për burgjet shqiptare

"The Independent": Britania do të japë 1.5 mln paund

Tridhjetë e shtatë mikrobusë dhe automjete elektrike i janë dhënë Shqipërisë nga qeveria britanike me një kosto prej 1.5 milionë funte, si pjesë e marrëveshjes së fundit për kthimin e të burgosurve shqiptarë.

Detajet e marrëveshjes mes qeverisë britanike dhe asaj shqiptare janë zbardhur nga “The Independent”. Marrëveshja, e shpallur në maj, do të bëjë që 200 shtetas shqiptarë të burgosen në Angli dhe Uells të dërgohen në shtëpi për pjesën tjetër të dënimit.

Në këmbim, qeveria tha se do të ndihmonte në “modernizimin” e sistemit të burgjeve shqiptare.

Marrëveshja pritej t'i kushtonte Ministrisë së Drejtësisë rreth 8 milionë funte gjatë dy viteve, me financime të tjera që vinin nga Zyra e Brendshme.

Detaje të reja nga kontratat e qeverisë, të publikuara këtë muaj, tregojnë se një pjesë e marrëveshjes shumëmilionëshe po shkon drejt pajisjes së shërbimit të burgjeve shqiptare me një flotë të re automjetesh.

Rreth 500,000 £ do të shpenzohen për 15 automjete elektrike, ndërsa 22 minibusë të rinj do t'i ofrohen shërbimit të burgjeve të Shqipërisë me një kosto prej më shumë se 1 milion paund.

Qeveria e përshkroi ofrimin e automjeteve elektrike si “pjesë e lëvizjes drejt zeros neto dhe është pjesë e një nisme më të gjerë gjelbërimi”.

Duke shpallur marrëveshjen në maj, Sekretari i Drejtësisë Alex Chalk tha se "publiku pret që kriminelët e huaj duhet të vuajnë dënimet e tyre jashtë shtetit - jo në burgjet tona në kurriz të taksapaguesve".

Ai premtoi se marrëveshja "do të përshpejtojë largimin e këtyre shkelësve dhe do t'u japë viktimave besimin se kriminelët e rëndë do të vazhdojnë të përballen me drejtësinë dhe të kalojnë pjesën e mbetur të dënimit të tyre pas hekurave".

Të fundit