Flash News

E-TJERA

Tirana vijon të mbipopullohet, Gjirokastra, Berati dhe Dibra me rënie

Tirana vijon të mbipopullohet, Gjirokastra, Berati dhe Dibra me rënie

Tirana është i vetmi qark i vendit, i cili shënoi rritje të popullsisë në 2022, krahasuar me një vit më parë, ndërsa 11-të qarqet e tjerë shënuan rënie. Kreyqyteti u rrit me 0.6% duke regjistruar në mbi 925 mijë banorë në 1 Janar të ketij viti.

Uljet më të mëdha të popullsisë u shënuan në qarqet: Gjirokastër (- 3,6 %), Berat (- 3,1 %) dhe Dibër (- 2,9 %).  Sipas statsitikave zyrtare, Tirana zë rreth 33,5 % të popullsisë gjithsej, duke vazhduar të jetë një nga qarqet më të populluara të vendit, ndjekur nga Durrësi dhe Fieri me nga 10,5 % dhe 9,8 % përkatësisht.

Qarqet më të popullara:

Tirana 33.5% e popullsisë

Durrësi 10.5% e popullsisë

Fieri 9.8% e popullsisë

Sa u përket qarqeve të tjerë, pesë prej tyre zënë respektivisht nga 1,9 % deri 4,1 % të popullsisë gjithsej. Lëvizjet demografike kanë pësuar rritje krahasuar me një vit më parë. Në vitin 2022 numri i imigrantëve ishte 13.963 persona: 51,9 % më shumë, krahasuar me 2021, shkruan klantv.

Në rang kombëtar, popullsia ka zbritur në 2.761.785 banorë, duke pësuar një rënie me 1,1 %, krahasuar me 1 Janarin 2022.

Të fundit