E-TJERA

Transporti i vaksinës, Bino: Brenda ka një spiun

Transporti i vaksinës, Bino: Brenda ka një spiun

Rinisja e vaksinimit në Shqipëri me rreth një mijë dozat e para të Pfizer nga një vend i BE ende sekret, i cilësuar mik nga qeveria vazhdon të ketë ende elementë të pazbardhur.

Një ndër to është edhe transporti i tyre drejt Shqipërisë. 

Drejtoresha e Shërbimit Infektiv pranë ISHP-së, Silva Bino tha në ‘Opinion’ se vaksinat janë të pajisura me mekanizma që tregojnë kushtet dhe temperaturën në të cilat është kryer transporti.

Fevziu: Me çfarë është transportuar vaksina?

Bino:Vaksina brenda ka një spiun dhe një skedë të përcaktuar. Spiuni tregon temperaturën e vaksinës, që është brenda kutisë e cila ka akullin e ftohtë dhe ne nëpërmjet atij spiuni shikojmë temperaturën. Temperatura ka qenë adekuate, minus 80 gradë.

Fevziu: Spiuni tregon momentet e temperaturës së dorëzimit apo gjatë gjithë rrugës?

Bino: Jo, jo gjatë gjithë rrugës.

Ditari politik

Të fundit