Flash News

E-TJERA

Nano 'zgjohet' 3 ditë pas tragjedisë në Himarë, letër institucioneve përgjegjëse: S’keni zbatuar ligjin

Nano 'zgjohet' 3 ditë pas tragjedisë në Himarë,

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Gledis Nano i ka drejtuar një letër Agjencisë Kombëtare të Bregdetit, Prefekturave, Bashkive, Ministrisë së Brendshme, Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit, Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, pas tragjedisë që ndodhi tre ditë më parë në Himarë.

Në letrën drejtuar institucioneve përgjegjëse, Nano shkruan se Policia e Shtetit duhet të jetë gjithmonë e informuar mbi masat e marra nga institucionet përgjegjëse gjë që rezulton të mos jetë zbatuar në rastin e Himarës.

Nano thekson se duhet një bashkëpunim mes instancave përgjegjëse dhe Policisë së Shtetit mbi sigurinë në plazhe dhe jo vetëm duke nënvizuar se Policia nuk mund të jetë përgjegjësja e vetme mes hallkave ndërinstitucionale.

"Policia e shtetit duhet të informohet periodikisht mbi masat e marra nga institucionet përgjegjëse, detyrim I cili nuk rezulton të jetë zbatuar nga institucionet drejtpërdrejtë përgjegjëse për asnjë rast, të cilat lejojnë licensimin për zhvillimin e aktiviteteve dhe turizmit detar, pajisjen me leje drejtimi të mjeteve motorike lundruese, përcaktimin e zonave të ndaluara për lundrim, ankorim të mjeteve lundruese, përcaktimin e zonave të ndaluara për lundrim dhe ankorim të mjeteve lundruese, si dhe të çdo aktiviteti tjetër që lidhet me hapësirën detare dhe jo vetëm, të informohen të gjitha organet ligjzbatuese për çdo shkelje dhe moszbatim të ligjit nga çdo subjekt publik apo privat. Të merren masa administrative dhe jo vetëm ndaj çdo shkelësi të ligjit."

Përsa më sipër kërkohet bashkëpunim konkret në zbatimin e të gjitha detyrimeve ligjore të përcaktuara në legjislacionin shqiptar, kërkojmë bashkëpunim efikas me strukturat në varësi të ministrisë përgjegjëse për turizëm dhe mjedisin, ministrisë përgjegjëse për infrastrukturën, ministrisë përgjegjëse për bujqësinë dhe zhvillimin rual, inspektoriateve që mbulojnë fushën e turizmit dhe inspektoriatit shtetëror teknik dhe industrial, si dhe njësive të qeverisjes qendrore e vendore në marrjen e masave dhe mbajtjen e përgjegjësisë nga çdo institucion shtetëror.

Policia e shtetit nuk mund të veprojë e vetme dhe as nuk mund të jetë e vetmja përgjegjëse nëse hallkat ndërinstitucionale nuk bashkëpunojnë dhe nuk zbatojnë ligjin", thuhet në letrën e Gledis Nanos.

Të fundit