Flash News

E-TJERA

U arrestua në sallën e gjyqit, mjeku Edvin Prifti kërkon heqjen e arrestit me burg dhe kthimin e parave

U arrestua në sallën e gjyqit, mjeku Edvin Prifti kërkon heqjen e

Mjeku i QSUT, Edvin Prifti, i cili u arrestua pak ditë më parë në sallën e gjyqit, pasi u përfshi në çështjen e korrupsionit në Gjykatën e Krujës, ka apeluar vendimin.

Prifti ka dhënë argumentet lidhur me pasurinë e tij, duke thënë se paratë e gjetura në banesë janë të bashkëshortes, dhe se ai nuk ka bërë përpjekje për t’i fshehur.

Mësohet se, mjeku gjithashtu kërkon kthimin e parave të sekuestruara, dhe ndryshimin e masës së sigurisë nga “arrest me burg” në “detyrim paraqitje”.

Në dokumentin e apelimit, gjithashtu thuhet se: “Prifti kërkon shfuqizimin e vendimit për shkak të paligjshmërisë së procedurës dhe për mungesë të provave që e bëjnë të arsyeshëm dyshimin se zoti Edvin Prifti ka kryer veprën penale të pastrimit të produkteve të veprës penale.

 Ritheksojmë se një pjesë e të hollave (56.850 USD dhe 3.395.000 lekë) nuk u gjetën në zyrën e tij, por pas kontrollit vetjak, në çantën e tij të lap-topit, i cili në thelb është një akt i paligjshëm, sepse gjykata nuk kishte disponuar me vendim për kontrollin e tij personal”.

Emri i tij doli nga përgjimet që po kryheshin në Gjykatën e Krujës, operacion që u finalizua disa ditë më parë me arrestimin e 13 personave, mes tyre edhe gjyqtarja Enkelejda Hoxha.

Prifti mori ryshfet nga kryesekretarja e Gjykatës së Krujës, Manuela Mallakuçi për t'i operuar nënën. Në një prej shumë bisedave që ka kryer, Mallakuçi është kapur duke folur me Priftin që t’i kryente një operacion jashtë radhe nënës së saj. Kjo gjë ka bërë që prokurori Altin Dumani të nisë një hetim për korrupsion për mjekun Prifti. Gjatë kontrollit, atij iu gjetën 250 mijë euro dhe 16 mln leke cash në zyrë e në shtëpi.

Ditari politik

Të fundit