Flash News

E-TJERA

U merrte ryshfete qytetarëve për pronat, lihet në burg punonjësi i Kadastrës

U merrte ryshfete qytetarëve për pronat, lihet në burg

Gjykata e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka caktuar marrën “Arrest me burg”, për ish-inspektorin e Agjencisë së Trajtimit të Pronave (ATP), Ilir Kapetani, i cili u arrestua për korrupsion.

Kapetani doli këtë të mërkurë para Gjykatës duke mohuar akuzat dhe ndërkohë SPAK pretendon se ai është përfshirë në 14 episode korruptive, me trashëgimtarë të ish-pronarëve.

Ai u kërkonte shuma parash në shkëmnin të premtimit për të siguruar kompesimin financiar  gjatë trajtimit të kërkesave të tyre për kthimin dhe kompensimin e pronës.

 Personat e tjerë të përfshirë pretendojnë se janë mashtruar nga Kapetani, duke i dhënë shuma parash, por pa iu zgjidhur çështjet.

Ndërkohë dy shtetas janë lënë në masën arrest shtëpie dhe 6 të tjerë me detyrim për tu paraqitur, për veprën penale të “Korrupsionit aktiv të personave që ushtrojnë funksione publike”.

Vetë Kapetani akuzohet për “Korrupsion pasiv të personave që ushtrojnë funksione publike”.

 

Të fundit