Flash News

E-TJERA

UEFA bën me ankth tifozët, pritet përjashtimi i Juventusit nga kompeticionet evropiane

UEFA bën me ankth tifozët, pritet përjashtimi i Juventusit nga

Lufta nuk ka përfunduar ende, në të vërtetë, ajo ende nuk ka filluar. Me kapitullin e Italisë të mbyllur, me qëndrimin që çoi në gjobën prej 718 mijë eurosh për manovrën e pagave dhe linjat e tjera të hetimit ende të hapura, Juventusi duhet të merret tashmë me UEFA-n, e cila si organ i pavarur ka hapur një dosje për bardhezinjtë. të cilat do të vlerësohen me kujdes në ditët në vijim.

Thelbi i çështjes është gjithçka këtu: Juve, si dhe Milani, Interi dhe Roma, nënshkruan një marrëveshje marrëveshjeje me UEFA-n disa muaj më parë, sepse, për sa i përket Fair Play-t Financiar, llogaritë nuk ishin ende të drejta. A është gjykimi përfundimtar për fitimet kapitale fiktive shkelje e marrëveshjes me UEFA-n? Nëse përgjigja është pozitive, përjashtimi nga kupat për të paktën një vit do të jetë i pashmangshëm.

Dënimi duhet të arrijë në fund të qershorit dhe nuk i lë bardhezinjtë plotësisht të qetë. Në Torino presin një vit pa Evropë dhe, në përgjithësi, besojnë se e kanë kufizuar dëmin. Problemi është se një vit mund të jetë vetëm një ogur, sepse nuk është aspak e sigurt që UEFA vendos të mos i japë një dënim edhe më të keq Juventusit. Sa shumë? E pamundur të dihet.

Të fundit