E-TJERA

“Unë të vras”, Bujar Kapexhiu debat me Mustafa Nanon: Është i pafe!

“Unë të vras”, Bujar Kapexhiu debat me Mustafa Nanon:

Është shoqëruar me debate diskutimi mbi fyerjen e fesë, përmes karikaturave, duke marrë shkas nga rastet revistës satirike franceze javore “Charlie Hebdo” ndaj Turqisë.

Të ftuar në Open, karikaturisti Bujar Kapexhiu u përplas analistin Mustafa Nano, ndërsa ky i fundit hodhi akuza ndaj Kapexhiut duke thënë se ai për të shenjtën edhe mund të vrasë.

Pjesë nga debati:

Mustafa Nano: Unë fyhem dhe e kuptoj se myslimanët janë fyer. Por unë them po u fyeve, okej fyeu. Pse nuk e mbroni kur janë tallur me Jezu Krishtin.

Byujar Kapexhiu: Një brazilian fitoi me portretin e Nënë Terezës. Por pra ishte e dashur. Mund të karikaturizosh dikë por jo në momente fyese e denigruese. Në situata komike por jo fyer. Nuk e kanë bërë Jezusin në plazhe nudiste. Edhe feja kristiane nuk e ka vizatuar, por ta vendosësh në veprime të turpshme.

Mustafa Nano: Ai mund të vrasi. Kapexhiu mund të vrasi!

Bujar Kapexhiu: Nëse do të më fyesh gjënë e shenjtë, unë të vras. Nëse Muçi është i pafe të mbajë atë të tijën por nuk duhet të fyej atë që do filani. Marrin guximin dhe e vizatojnë në karikaturë.

Ditari politik

Të fundit