Flash News

E-TJERA

Zëvendëson Zana Çelën, kush u zgjodh drejtoresha e re e Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit

Zëvendëson Zana Çelën, kush u zgjodh drejtoresha e re e

Abigela Voshtina është shpallur drejtoresha e një prej institucioneve më të rëndësishme të artit dhe kulturës, Teatri i Operës, Baletit dhe Ansamblit popullor.

Voshtina u zgjodh mes 7 kandidatësh dhe do të drejtojë TKOB për katër vitet e ardhshme.

në garë ishte edhe Zana Çela, e cila kërkoi një mandat të tretë. Pjesë e garës ishin edhe Josif Gjipali, Adela Muçollari, Kleanthi Gjika, Tomorr Kokona  dhe Arben Skënderi të cilët kanë shërbyer në fushën e kulturës për vite.

Voshtina ka shërbyer më herët si drejtoresha artistike e TKOB-së.

Të fundit