Flash News

E-TJERA

Zgjedhjet e 25 prillit/ KQZ kualifikon kompaninë që u akuzua nga Donald Trump për manipulim votash

Zgjedhjet e 25 prillit/ KQZ kualifikon kompaninë që u akuzua nga

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka përfunduar fazën e vlerësimit të ofertës dhe zgjedhjes teknike të paraqitur nga kompania që do të merret me identifikimin elektronik të zgjedhjeve të 25 prillit.

Kompania në fjalë është "Smartmatic International Hlding B.V”, e cila më parë  është akuzuar nga presidenti Donald Trump për manipulim votash në SHBA. "Smartmatic", ishte e vetmja kompani në garë, dhe paraqiti ofertën që kap vlerën prej 2 mld lekë pa TVSH.

KQZ do të vijojë fazën e negocimit me kompaninë fituese dhe nëse do të do të rezultojnë të suksesshme bisedimet, do të nënshkruhet kontratat.

Njoftimi i KQZ-së:

"Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në datën 14 janar 2021, përfundoi fazën e vlerësimit të ofertës dhe zgjidhjes teknike, të paraqitur nga operatori ekonomik “Smartmatic International Hlding B.V” pjesëmarrës në procedurën prokuruese me objekt “Sisteme/pajisje të teknologjisë së informacionit për identifikimin elektronik të votuesve dhe verifikimin e tyre pas zgjedhor”. Kompania Smartmatic International Holding B. V, brenda afateve ligjore paraqiti dokumentacionin, zgjidhjen teknike dhe ofertën ekonomike me vlerë: 19.975.774,23 USD pa T.V.SH dhe e konvertuar në lekë referuar kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë për datën 23.12.2020 me vlerë: 2,016,354,627.56 lekë pa TVSH. Komisioni i Vlerësimit të Ofertave pas shqyrtimit të dokumentacionit, ofertës ekonomike dhe zgjidhjes teknike vendosi kualifikimin ofertës së paraqitur nga kompania Smartmatic International Holding B. V. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve do të vijojë me fazën e negocimit të termave të kontratës me kompaninë fituese. Nëse negociatat rezultojnë të suksesshme dhe arrihet nënshkrimi i kontratës, do të fillojë procesi përgatitor për implementimin e sistemit për identifikimin elektronik të zgjedhësve", thuhet në njoftimin e KQZ. 

Ditari politik

Të fundit