Flash News

E-TJERA

Zgjedhjet, Facebook thirrje partive politike: Bëni transparencë për financimin e reklamave

Zgjedhjet, Facebook thirrje partive politike: Bëni transparencë
Foto ilustruese

Facebook ka paralajmëruar partitë politike shqiptare se duhet të jenë transparente në mënyrën se si ato financojnë reklamat e tyre politike në faqet e saj sociale.

Një deklaratë të bërë nga Facebook, thuhet se duke filluar nga e enjtja "të gjitha reklamat elektorale dhe politike në Shqipëri duhet të vijnë nga reklamues të autorizuar. Ata duhet të jenë të autorizuar në vend".

Shqipëria do të mbajë zgjedhjet parlamentare në 25 Prill. Për shkak të pandemisë së koronavirusit, fushata elektorale ka shumë të ngjarë të luajë në një pjesë të madhe në mediat sociale, përfshirë Facebook.

Zgjedhjet e Shqipërisë post-komuniste gjithmonë janë kontestuar me forcë dhe shpesh janë dëmtuar nga parregullsi gjatë fushatës dhe ditës së votimit, duke përfshirë pretendimin e blerjes së votës dhe manipulimin e numërimit të votave.

Një raport i mirë nga vëzhguesit ndërkombëtarë mbi zgjedhjet do të jetë një kusht kryesor që Shqipëria të fillojë negociatat e plota për t'u bërë pjesë e Bashkimit Evropian. 

Vitin e kaluar, blloku dha dritën jeshile por ende nuk ka caktuar datën për fillimin e bisedimeve. Shqipëria është anëtare e NATO-s që nga viti 2009.

Burimi: U.S.News

Të fundit