Flash News

Ditari i Opozitës

Bozdo: Rama directly connected to the incinerator gang. How his stepdaughter's company benefited

Bozdo: Rama directly connected to the incinerator gang. How his

The member of the presidency of the Democratic Party, Eno Bozdo, has today released facts that, according to him, prove the direct connection of Prime Minister Edi Rama with the gang of incinerators.

Bozdo said that this story with gangs and thugs begins when Rama, in the summer of 2019, publicly declares his project to turn the waste area in Porto Romano into a green park.

He emphasized that on 01.04.2019, a contract was signed between Integrated Energy, the Tirana Incinerator company and the Casanova-Hernandez architectural studio and its object is the development of the Eco-Park project in Durrës on the existing Landfield in Porto Romano.

Casanova - Hernandes is actually an architect office very preferred by the Albanian government. It has benefited from many projects from Rama, ADF and AZHT.

One of the main projects is the re-conceptualization of the National Museum, a 13 million euro project which was won by Casanova Hernandez and the local partner "I Ri". This is the company where Edi Rama's stepdaughter works.

So Klodian Zoto, involved in the affair of the incinerators, in the most scandalous affair ever of the Albanian government, when about 420 million euros have been spent and are spent every day from your pockets, knew before even Edi Rama himself what would happen in Porto Romano in Durrës.

FULL STATEMENT

The facts that we are going to present now are literal evidence of how the gang has captured the government and how the government has completely put itself in the hands of the gang.

Not a gang at all, but the cartel of incinerators that captured the government with Edi Rama inside.

This story with gangs and thugs begins when Edi Rama, in the summer of 2019, publicly declares his project to turn the waste area in Porto Romano into a green park. The so-called Durrës Eco-Park. Edi Rama declared that he would do this with the help of the private sector.

Tre muaj më vonë, në 16.10.2019, AKUM shpall tenderin për ndërtimin e Eko-Park Durrës. Procedura anulohet në datën 03.12.2019, vetëm 3 ditë përpara se të hapeshin ofertat.

Në datën 16.12.2019, Edi Rama firmos një vendim, si kryetar i Komitetit Ndërministror të Emergjencave Civile. Në vendim ka dy pika

a- Mbetjet e krijuara nga tërmeti i 26.11.2019 për qarkun Tiranë, Lezhë, Durrës do të depozitohen në lanfildin e Porto-Romanos.

b- AKUM ngarkohet të marrë masa për inkapsulimin e zonës së Porto-Romanos dhe rijetësimin e kësaj zone me procedurë të përshpejtuar në kushtet e emergjencës së krijuar.

Në datën 21.12.2019 midis kompanisë Victoria Invest International sh.p.k dhe kompanisë De Mare s.r.l lidhet një marrëveshje bashkëpunimi (JV) për të marrë pjesë në procedurën tenderuese të AKUM.

Në datën 27.12.2019 midis AKUM dhe JV (De Mare & Victoria) lidhet kontrata me negocim të drejtpërdrejtë në vlerën 1.9 miliardë lekë.

Në datën 14.05.2020, pra rreth pesë muaj më vonë, midis JV De Mare s.r.l & Victoria Invest dhe Kompanisë ARTCON sh.p.k, në pronësi të Denis Ymerit, lidhet kontratë nënkontraktimi në vlerën 649 milionë lekë.

Për ata që i bën kureshtarë emri i panjohur Denis Ymeri, i kujtoj se çdo bandë ka një shofer, ose një bandit që luan shoferin?

Që prej datës 15.03.2020 Denis Ymeri është punësuar shofer pranë kompanisë INTEGRATED ENERGY sh.p.k. Pra, shoferi i kompanisë së Klodian Zotos. Kompania ARTCON është themeluar nga Ilsa Zoto, bashkëshortja e Klodian Zotos. Në datën 23.11.2016 Ilsa Zoto i shet aksionet te Denis Ymeri. Në datën 04.05.2020 kompania ndryshon emrin nga Artemis Farm në ARTCON.

Nëse kthehemi mbrapsht në kohë, ekzaktësisht 1 vit e një muaj, pikërisht ne datën 01.04.2019, lidhet një kontratë midis Integrated Energy, kompanisë së Inceneratorit të Tiranës dhe studios arkitekturore Casanova-Hernandez. Objekti i kësaj kontrate është zhvillimi i projektit Eko-Park në Durrës mbi Landfildin ekzistues në Porto Romano. Vlera e kontratës është 225.000 Euro

Casanova – Hernandes është në fakt një zyre arkitektesh shumë e preferuar nga qeveria shqiptare. Ajo ka përfituar shumë projekte nga Rama, nga FSHZH dhe AZHT.

Një ndër projektet kryesore është dhe rikonceptimi i Muzeut Kombëtar, një projekt 13 milionë euro i cili është fituar nga Casanova Hernandez dhe partnerin lokal “I Ri”. Kjo është kompania ku punon thjeshtra e Edi Ramës.

Pra Klodian Zoto, i përfshirë në aferën e inceneratorëve, në aferën më skandaloze ndonjëherë të qeverisë shqiptare, kur rreth 420 milionë euro janë tretur dhe treten çdo ditë nga xhepat tuaj, e dinte përpara se edhe vetë Edi Rama se çfarë do të ndodhte në Porto Romano në Durrës.

Ai kontraktoi studion Casanova Hernandez, për të bërë një projekt mbi Porto Romanon 3 muaj përpara se Edi Rama të deklaronte se do ta zhvillonte projektin nëpërmjet bashkëpunimit me privatin, dhe 6 muaj përpara se AKUM ta shpallte garën të cilën vetë Edi Rama më pas e anuloi.

Mundësitë këtu janë dy: Ose Klodian Zoto i prezanton Edi Ramës privatisht idenë e tij për landfillin e Porto Romanos, ose Edi Rama thërret Klodian Zoton dhe ia ngarkon personalisht këtë detyrë, shumë përpara se ta shpallte publikisht. Në të dyja rastet, kemi sot provën përfundimtare të lidhjes së drejtpërdrejtë të Edi Ramës me bandën e Inceneratorëve.

Kjo provë e pakundërshtueshme tregon atë që ne të gjithë e dimë: asnjë aferë, jo më ajo e inceneratorëve, nuk ndodh në këtë vend pa dakordësinë e Edi Ramës. Ai dhe vetëm ai ka miratuar këtë projekt, dhe ai dhe vetëm ai është përfitues kryesor i saj.

On the basis of these new scandalous evidences, SPAK can no longer act as a defendant. The evidence is searing and undeniable. These evidences will follow Edi Rama from behind, wherever and whenever, because justice may delay but never forget. Until then, our "heroes of justice" can choose honor and immediately begin investigations, or shame and close their eyes and ears.

Latest news