Flash News

Ditari i Opozitës

The proposal of free public transport, Këlliç's spokeswoman: Our platform is exposing the bad governance

The proposal of free public transport, Këlliç's spokeswoman:

The spokeswoman of Belind Kelliçi's campaign, Silvi Bardhi, in a communication to the media, explained that the project for free public transportation consists of four lines that cover the main streets of the city.

She emphasized that the proposals of Këlliç seem to have caused the first concerns among the political opponents and adds that the plan of the candidate for the head of the Municipality of Tirana will bring the long-awaited change to the citizens.

FULL STATEMENT:

"Erjon Veliaj is embarrassed, since the proposals of Belind Këlliç and the platform he has for the citizens, for the problems they encounter, the solutions he offers and the measures to reduce the costs of living, are revealing the bad governance of Tirana in these 8 years."

"Belind's project for free transportation seems to have seriously disturbed the peace of Veliaj, who in these two mandates has increased the burden on people, increased taxes and fees, and provided very few services. In response to the malicious intent of misinforming the public , the truth is that there is the Charm City Circulator as the free public transportation service in downtown Baltimore has been called since 2010."

"It consists of four lines which cover the main streets of the city, the most important locations, the main stations as well as the Water Taxi Harbor Connector service. The latter is also another free public transport service via sea ferries that connects six urban harbors of the bay Chesapeake."

"Today there are about 250 locations in the world that offer partially or completely free public transport. Examples range from completely free public transport in cities such as Tallinn in Estonia, Kansas City in the US and Chengning in China to free public transport in partial as it happens in cities like Perth in Australia or even concretely Baltimore in the USA."

"Transporti pa pagesë përbën një shërbim publik tjetër të nevojshëm që iu jepej taksapagueseve në këmbim të tatimeve të mbledhura prej tyre, sikurse përdoren pa pagesë shkollat apo rrugët, të cilat gjithashtu financohen nga taksat e qytetarëve.
Ky fakt tremb Veliajn dhe ortakët e tij të cilët këto taksa i kanë shpërdoruar për xhepat e tyre pa iu dhënë diçka në këmbim qytetarëve."

"Detyra e qeverisjes lokale është që të ofrojë shërbime publike për taksat që mbledh, dhe Belind Këlliçi do e ndryshojë traditën aktuale ku paratë e taksapaguesve shkojnë për inceneratorë, për tendera korruptivë, për propagandë apo për punësim militantësh partiakë."


The same applies to public properties that are given to government servants while in those territories it was envisaged to build a high school for an area that needs it because it has a population the size of Korça. Belind Këlliç's plan is to bring the change requested by the citizens, and with the collected taxes to cover the cost of public transport.


In this way, it has to be offered for free to the citizens because it reduces the cost of living of the citizens, who pay more than 6% of the budget of the Albanian families for transport. By persuading citizens to give up their cars and use free public transport, road traffic will be relieved, air and noise pollution will be reduced, circulation will be speeded up and free parking spaces will be increased. Thank you.

Latest news