Flash News

Ditari i Opozitës

Road tenders, Balliu: Tirana Municipality announces Kapllan Pasha e Alibasha as the winner, disqualifies low bids

Road tenders, Balliu: Tirana Municipality announces Kapllan Pasha e Alibasha as

The democratic party accuses the Municipality of Tirana of continuing to abuse tenders for road rehabilitation.

The Head of Organization of DP, Klevis Balliu, said in a statement to the media that the scandal of the theft is the tender with the object: "Rehabilitation of the roads 5 Maji - Dibre - Njazi Meka - Abedin Cici.

According to him, this company belongs to Agron Kapllanaj, a deputy who received the votes of Mallkasatra's democrats, but does Alibeaj's work and cleans Rilindah's money.

Full statement:

The next theft scandal of the municipality of Tirana is the tender with the object: "Rehabilitation of the roads 5 Maji - Dibre - Njazi Meka - Abedin Cici". In the said tender, the next "goka" was given to the company "Shkelqimi 07". This company belongs to Agron Kapllanaj, a deputy who received the votes of Mallkasatra's democrats, but does Alibasha's work and cleans Rilindah's money.

According to the Bulletin of the Public Procurement Agency, on March 20, 2023, i.e. two months from the date of the opening of bids, the Municipality of Tirana has announced the winner of the firm of Kapllan Pasha of Alibasha. By disqualifying some offers which were in monetary values ​​several times lower than "Shkelqimi 07".

The Municipality of Incineration, as a criterion for disqualification of offers lower than that of Kapllanaj, brings out the fact that they have staff engaged in other contracts. This criterion does not affect Kapllan Palatin, whose signature in the same Bulletin, is proven as the winner in the Memalia Service Directorate for the tender with the object: "Reconstruction of the road from the national road to the village of An Vjosë".

Likewise, in flagrant violation of the criterion that Tirana Municipality sets, in the same Bulletin, "Shëlqimi 07" has signed a contract with the Berat Municipality Public Services Agency for the "Asphalt Purchase" facility.

There are clearly two standards in the evaluation of participating offers, but the billion-lek tender must be won by "Shkelqimi 07", because the party needs it, not only as a financier of Alibasha, but also as a financier for his campaign.

Referuar sa më sipër, duke qenë se nga Agjencia e Prokurimit Publik nuk merret asnjë masë që shoqëria dhe oligarku “Shkëlqimi 07” Shpk të përjashtohet nga të gjitha prokurimet publike për 3 vite, sepse i ka fituar të gjithë tenderat, veçanërisht kontrata e mësipërme, nën mashtrim, sepse paraqet të njëjtët punonjës në të gjitha kontratat dhe tenderat ku nënshkruan kontrata, duke qenë se lavatriçja e Tiranës në shkelje të plotë të Ligjit të Prokurimit Publik nuk do tja dijë as për ligj dhe për asgjë, duke qenë se Komisioni i Vleresimit të Ofertave dhe veçanërisht Drejtoria e Prokurimeve të Bashkisë Tiranë nuk kanë frikë nga ligji, PD bën publike këtë aferë korruptive, me pasojë vjedhjen e parave publike.

The Democratic Party assures taxpayers that, despite the current shield that thieves of public funds have from the state and judicial mafia, all lawbreakers will soon answer for all the thefts they have committed in collaboration.

 

Latest news