Flash News

E-TJERA

'Extorted' 3 million euros, the postal services agent in Korça is arrested

'Extorted' 3 million euros, the postal services agent in Korça

A 46-year-old woman was handcuffed by the Korca police.

Alma Beqiri, postal services agent in a private company in Korçë and Pogradec, is accused of embezzling the amount of 3,000,000 euros during the period 2021-2023, through fraud.

According to the police, the 46-year-old woman delivered various postal packages, on behalf of third parties, and she did not transfer the monetary amounts she collected from customers to the account of the selling commercial entities, nor to the company that performed this service.

Police notification

DVP Korçë/The coded police operation "Postmail" is completed.

The operation, finalized after 2-month in-depth investigations by the Section for the Investigation of Economic and Financial Crimes, under the direction of the Korca Prosecutor's Office, for the crackdown on illegal activity in the field of fraud with serious consequences.

The 46-year-old woman was arrested for benefiting from significant amounts of money by not collecting payments from customers who received postal services from the private company in which she was employed as a private postal services agent.

2 vehicles used by this citizen are seized.

The specialists of the Section for the Investigation of Economic and Financial Crimes of the Korçë Local Police Directorate, in cooperation with the Prosecutor's Office at the Court of First Instance of the Korçë General Jurisdiction, after 2-month investigations, finalized the coded operation "Postmail", as a result of who was detained as a citizen:

- AB, 46 years old, living in Korça.  

 Nga veprimet e thelluara hetimore rezulton se kjo shtetase, gjatë periudhës 2021-2023, në të cilën ushtronte funksionin e agjentes së shërbimeve postare private në Korçë dhe Pogradec, dyshohet se nëpërmjet mashtrimit, ka përvetësuar shumën 3 000 000 euro. 46-vjeçarja, me detyrë agjente e shërbimeve postare private, shpërndante pako të ndryshme postare, për llogari të subjekteve të treta dhe shumat monetare që i arkëtonte nga klientët, nuk i ka derdhur në llogarinë e subjekteve tregtare shitëse dhe as tek kompania që kryente këtë shërbim.

Shumën e konsiderueshme të përfituar, kjo shtetase dyshohet se e ka investuar në blerjen e pasurive të paluajtshme dhe të bizneseve tregtare, në emër të vet dhe të familjarëve të saj.

Në cilësinë e provës materiale u sekuestruan 2 automjete, në përdorim nga 46-vjeçarja.

Work continues to identify and bring to the fore the legal responsibility of other citizens, suspected to be involved in this fraud scheme.

 

 

Latest news