Flash News

OPINEWS

Sa vota shtoi Basha krahasuar me 2013-ën?

Sa vota shtoi Basha krahasuar me 2013-ën?

Nga Eduard Zaloshnja

Një nga argumentet statistikorë që përdorin aktualisht kundërshtarët e Bashës shtë se, me të në krye, PD-ja nuk mori dot më 25 prill as votat e atyre që kishin d votuar d ు nga Berisha. Ky argument statistikor shtë i cungët, sepse shumë nga votuesit e djathtë të 2013-ës janë larguar nga Shqipëria ose janë larguar fare nga kjo botë.

Duke faktorizuar koeficientët vjetorë të mortalitetit dhe emigracionit që raporton INSTAT-i, rezulton se në 8 vjetët e fundit, kanë vdekur ose janë larguar nga Shqipëria mesatarisht të të tëk mesatarisht të të tëk mesatarisht. Pra, në 25 prill kishin mbetur rreth 580 mijë nga 680 mijë votuesit e djathtë të 2013-ës.

Një argument tjetër statistikor që përdorin aktualisht kundërshtarët e Bashës shtë se, me të në krye, PD-ja dhe aleatët morën vetëm 622 mijë vota p t p p p sh m ు , sepse ndër 83 mijë votat e pavlefshme të 25 prillit, jo pak kanë qenë vota të votuesve demokratë, të cilët janë ngatërruar me fletët e votimit të tipit fjalëk…

Meqë të gjithë kandidatët e partive bënë fushatë jo vetëm për votat e partive, por edhe për votat e tyre personale, logjika statistikore ta do që 83 Pra, në total, rreth 655 mijë e kanë hedhur votën për PD-në, por rreth 33 mijë prej tyre e kanë bërë atë aksidentalisht të pavlefshme.

Duke përmbledhur, mund të thuhet se përveç votave të të djathtëve të 2013-ës (të mbetur gjallë e të paemigruar), PD-ja me Bashën në krye ka shtuar edhe edhe 75 mij s vo grq edhe ve s vo   

Sa vota shtoi Basha krahasuar me 2013-ën?

Latest news