Flash News

POLITIKOFF

Emilia Clarke talks about the end of "Game of Thrones": I understand and respect how it ended

Emilia Clarke talks about the end of "Game of Thrones": I understand

Emilia Clarke played Daenerys Targaryen for eight seasons in 'Game of Thrones', and no matter what she will continue to do in her career, she will surely always be asked about this role. For example, "The Guardian" has done an interview with Clarke to talk about her new role in a new production of "The Seagull" by Anton Chekhov. She talks a lot about the show, which is now being shown at the Harold Pinter Theater in London, but also a lot about her long stay in Westeros.

Emilia Clarke talks about the end of "Game of Thrones": I understand

"I look back on 'Game of Thrones' just like anyone else would look back on high school," Clarke said. "It was all my education: it informed my understanding of the industry, I learned about the press, I learned about work. It gave me my foundation of understanding what it means to be an actor. I got my team from there. The love I feel for everyone is something that will never go away. Rose Leslie (Ygritte) is someone I talk to every week. And Kit [Harington], obviously. We are very, very close. "

The Guardian confirmed the truth of this statement by talking to some of Clarke's colleagues, who had nothing but positive things to say about him. "Emilia has no idea how good she is," said Iain Glen, who played Daenerys' right winger as Jorah Mormont. "She is really innocent, how wonderful she is. And that's a beautiful quality. "

"She is a very generous, polite person. It is very easy for actors to somehow immerse themselves, especially when they take on such a big thing. But she was always the one who took care of people, taking food together - it really connects a group of actors. "

David Benioff gjithashtu, solli në kujtesë se si aktorët në audicion për Daenerys duhej të lexonin dy skena: një në fillim të sezonit kur Dany ishte një vajzë e re e frikësuar; dhe një në fund, kur ajo do të bëhej Nëna e Dragoit.

“Shumë ishin të mirë në skenën e parë. Disa ishin të mirë në të dytën. Vetëm Emilia i bëri që të dyja të funksiononin,” kujtoi Benioff. “Dhe ajo i bëri ata të punojnë shumë më mirë se fjalët në faqe. Ishte e pamundur të imagjinoje dikë tjetër në rol: ajo ishte mbretëresha jonë e vërtetë. Dhe sinqerisht, ajo ka vetëm atë cilësi misterioze që e bën një aktor të veçantë, që të bën të duash t'i shikosh. Kur gjen dikë që përputhet me atë cilësi të yjeve me aktorë seriozë të aktrimit mirë, ti e punëson atë.”

Emilia Clarke talks about the end of "Game of Thrones": I understand

Emilia Clarke kujton se mësoi se si do të përfundonte historia e Daenerys Targaryen

Clarke diskutoi gjithashtu fundin e diskutueshëm të sezonit të 8 të "Game of Thrones", i cili i bëri të 'tërboheshin' fansat kur u transmetua në vitin 2019. Daenerys ishte në qendër të asaj polemike; pas sezoneve të përpjekjeve për t'u bërë një mbretëreshë që njerëzit mund ta donin, ajo i dogji njerëzit e King's Landing në një periudhë tërbimi tiranik. Që të mos e vazhdojë, Jon Snow e vrau.

"Ishte padyshim një sfidë," tha Clarke për leximin e skenarëve përfundimtarë. “Unë dola nga dera ime, mora çelësat, harrova telefonin tim dhe thjesht vazhdova të ecja.”

Por në të njëjtën kohë…"Sigurisht që është gjithmonë zemërthyese kur kjo ndodh, sepse më gjeni një aktor, qëllimi i të cilit në jetë nuk është të pëlqehet." Megjithatë, të paktën Krishtlindjet e kaluara përfunduan duke qenë një hit me audiencën, nëse jo kritikët.

Clarke mendon se ka "mbaruar" duke luajtur Daenerys Targaryen në ekran, por ajo ka ndërmend të shikojë spinoff-et e ardhshme. Në skenë, ajo do të shfaqet në "The Seagull" deri në shtator.

"Unë e kuptoj plotësisht dhe e respektoj pse e bënë këtë. Ekziston një realitet dëshpërues se si përfundoi ai që në fakt ndihet i bazuar në të vërtetën, të cilën askush nuk e dëshiron për shfaqjen e tyre të preferuar fantazi. Nuk jam i sigurt se në çfarë drejtimi tjetër mund të kishte shkuar ajo."

Clarke now sees extreme reactions among fans as "the last flattery - no matter what we did, we would have upset people because it was coming to an end".

Latest news