Hapi i radhës i protestës, krijohet Shtabi i Studentëve

Studentët kanë paralajmëruar se protesta do të vijojë deri në plotësimin kërkesave të tyre me ndryshimin e vetëm qe te marten do krijohet Shtabi Studentor. Nuk është e qartë së çfarë qëllimesh përfshin ky hap, por mendohet se do të ndikojë në unifikimin e qëndrimeve të tyre.

Ne nuk dorëzohemi. Ne do të qëndrojmë këtu. Këta po përpiqen të na ndalin. Nuk na lënë as dru, as zjarr për t’u ngrohur. Kam 10 orë që nuk jam larguar nga protesta dhe do të vazhdoj të qëndroj këtu. I bëj thirrje studentëve ditën e nesërme që të bashkohen këtu. Ne do të ngremë Shtabin e Studentëve. Boll më. Këta nuk mund të tallen. Ne qëndrojmë këtu me këmbët e lagura por me shpirtin e pastër. Nuk jemi të politizuar. Po të ishim të politizuar do të kishim tenda mbi kokë. Kanë filluar të na bojkotojnë. Të tëra partitë politike pasi u përpoqën ta vidhnin kauzën e studentëve, ne nuk lejojmë askënd që ta mbyllë këtë kauzë madhore. ”, u shpreh një student për emisionin “360 gradë”.

Studentët kërkojnë plotësimin e 8 kërkesave, pastaj janë të hynë në bisedime me mazhorancën.